Ondersteuningsplan 2025-2029: denk je mee?

15 april 2024 • 16:03

In Haaglanden werken we samen aan passend en inclusiever onderwijs. Iedere vier jaar leggen we in het Ondersteuningsplan vast hoe we dat doen. We beschrijven daarin onder andere op welke wijze we zorgen voor een dekkend netwerk van (onderwijs)voorzieningen, hoe we het afgeven van toelaatbaarheidsverklaringen organiseren en hoe we de beschikbare middelen inzetten. Bij het ontwerpen van ons nieuwe Ondersteuningsplan voor de periode 2025-2029 hebben we jullie nodig!

Zo komt het Ondersteuningsplan tot stand
In bovenstaande illustratie zie je welke fases we onderscheiden. In de eerste fase kijken we terug op de afgelopen periode. We organiseren persoonlijke gesprekken met een aantal van jullie. Daarnaast ontvangen jullie een vragenlijst via de mail. In de tweede fase organiseren we een aantal rondetafelgesprekken, waarbij de vraag centraal staat hoe inclusief onderwijs eruit ziet en wat scholen (en andere partijen) van het samenwerkingsverband nodig hebben om dat te realiseren. In de derde fase gaan we opnieuw met elkaar in gesprek, maar nu gaan we het nieuwe Ondersteuningsplan daadwerkelijk concreet handen en voeten geven. Dit mondt uit in fase 4, waarin de formele besluitvorming plaatsvindt en het Ondersteuningsplan een feit is.

Doe jij ook mee?
Passend en inclusiever onderwijs kunnen we alleen samen realiseren. Dat geldt ook voor het ontwikkelen van een nieuw Ondersteuningsplan waarin we ons allemaal herkennen en waaraan we allemaal willen en kunnen bijdragen. We rekenen dan ook op jullie bijdrage!

Je kunt je nu al aanmelden voor de rondetafelgesprekken in fase 2, op dinsdag 14 mei, van 13.00 – 15.00 uur of donderdag 16 mei 09.00 – 11.00 uur. Meer informatie volgt per mail.

Ook voor de dialoogsessies in fase 3 kun je je nu aanmelden. Die zijn op donderdag 19 september (09.00 – 12.00 uur) en woensdag 25 september 2024 (13.30 – 16.30 uur).

Bij SPPOH zijn bestuurssecretaris Ruud Kuhn en beleidsadviseur Judith Spruijt verantwoordelijk voor het proces. Bij alle bijeenkomsten en uitingen van de ontwikkeling van het nieuwe Ondersteuningsplan zul je daarom ten minste één van hen beiden tegenkomen. Daarbuiten zijn zij per e-mail te bereiken op r.kuhn@sppoh.nl en j.spruijt@sppoh.nl. Mocht je een van hen willen spreken, neem dan telefonisch contact op via 06 1856 0870 (Ruud) of 06 4961 6237 (Judith).

Voor de ondersteuning van dit proces hebben we Bureau De Bedoeling ingeschakeld. Adviseurs Suzanne Witteveen en Christine van Empel staan klaar om samen met ons aan de slag te gaan.

Ondersteuningsplan 2025-2029: samen op weg!
De afgelopen jaren hebben we in Haaglanden samen al veel bereikt. Nu is het tijd om de behaalde resultaten te borgen en te verankeren en verdere stappen te zetten. We zien ernaar uit om jullie te ontmoeten op één of meer van de bijeenkomsten. En los daarvan: als je iets te melden, te delen, iets bij te dragen of iets op te merken hebt, neem dan gerust contact op met Ruud of Judith!