Gül Cakir

Adviseur passend onderwijs

g.cakir@sppoh.nl

1. Wat is jouw ambitie voor passend onderwijs?
Het is mijn wens dat elk kind zich gewaardeerd voelt binnen het onderwijs en indien nodig ondersteuning op maat krijgt. Om dit zo goed mogelijk te signaleren en in kaart te brengen, is samenwerken met de scholen noodzakelijk.

2. Waarvan kan men jou nog meer kennen?
“Ik heb zeventien jaar lang gewerkt als leerkracht binnen het speciaal onderwijs in Zoetermeer en Delft. De laatste jaren heb ik ook de functie van intern begeleider mogen vervullen. In het schooljaar 2014-2015 heb ik een jaar in het buitenland gewoond en gewerkt bij De Nederlandse School in Istanbul.”

3. Door wie laat jij je graag inspireren en waarom?
Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf. Het is mijn vader die mij heeft geleerd om mijzelf te waarderen en onbevooroordeeld door het leven te gaan. Hij heeft al zijn kinderen gemotiveerd om het uiterste uit zichzelf te halen en zelfstandig te leven.”

4. Welk boek ligt er op je nachtkastje en waarom?
“Het boek De kracht van positieve seksualiteit van Sabine Meulenbeld. In 2020 heb ik een intensieve training bij Sabine gevolgd over positieve seksualiteit bij jongeren en het bespreekbaar maken van dit onderwerp. Dit boek biedt praktijkgerichte handvatten om dit beladen onderwerp ter sprake te brengen.”

5. Vertel eens een leuk feitje over jezelf?
“Je zal maar in het Turks roos heten en tegelijkertijd de geur van verse rozen onaangenaam vinden…”