Terugblik rondetafelsessies Ondersteuningsplan

21 mei 2024 • 13:54

Samen op weg naar een nieuw Ondersteuningsplan!
Rondetafelsessies 14 en 16 mei 2024: een terugblik

Het is al in verschillende berichten voorbij gekomen: we zijn gestart met de ontwikkeling van het Ondersteuningsplan 2025-2029. In dat kader vonden er op 14 en 16 mei rondetafelsessies plaats.

Onder leiding van Suzanne Witteveen van Bureau de Bedoeling hebben we tijdens deze bijeenkomsten met elkaar stil gestaan bij wat de huidige planperiode (2021-2025) ons tot nu toe heeft opgeleverd en bij wat we met elkaar nog te doen hebben. Ook hebben we geïnventariseerd wat goed gaat en wat nog beter kan.

Maar ook en vooral hebben we de blik op de toekomst gericht en ons afgevraagd wat voor de periode 2025-2029 de centrale strategische thema’s zijn en welke belangrijke vragen die oproepen.

In interactieve en levendige werkvormen zijn er waardevolle inzichten en meningen gedeeld en hebben we enorm veel feedback mogen krijgen.

De komende weken gaan we daar de rode draad uit halen en onderzoeken hoe we dit kunnen vertalen naar dragende thema’s van het nieuwe Ondersteuningsplan. Duidelijk is al wel dat (het stimuleren van) de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar belangrijk is en dat iedereen samenwerking en expertisedeling in de wijk cruciaal vindt in de beweging naar inclusiever onderwijs.

Aan alle ca. 150 professionals die aan één van de twee Rondetafelsessies hebben deelgenomen: dank je wel dat je erbij was en dat je mee hebt willen praten over het nieuwe Ondersteuningsplan. Omdat we geloven dat we inclusiever onderwijs alleen samen kunnen realiseren is jullie bijdrage belangrijk.

In september staan er weer bijeenkomsten over het Ondersteuningsplan gepland. Dan zetten we de dialoog voort en gaan we de strategische thema’s verder uitdiepen en concretiseren. Ook dan hebben we jullie nodig; we hopen daarom velen van jullie in september terug te zien.

De bijeenkomsten staan gepland op donderdag 19 september (van 09.00 – 12.00 uur) en op woensdag 25 september (van 13.30 – 16.30 uur). Klik op de datum van je voorkeur om je aan te melden. En daarbij: nodig ook een collega (een leerkracht, lees- of rekenspecialist, een IB’er of een onderwijsassistent) uit om zich aan te melden voor één van deze bijeenkomsten!

Wil je meer weten over de ontwikkeling van het Ondersteuningsplan 2025 – 2029? Heb je een goed idee dat je wilt delen of heb je een vraag? Neem dan contact op met één van de SPPOH-projectleiders, Judith Spruijt (J.Spruijt@sppoh.nl | 06 4961 6237)of Ruud Kuhn (R.Kuhn@sppoh.nl | 06 1856 0870).