Nieuwe bestuursstructuur SPPOH

4 september 2023 • 13:33
SPPOH heeft de nieuwe bestuursstructuur ingevuld met benoemingen, waaronder Irene van Harten als directeur-bestuurder en Co de Custer als voorzitter van de Raad van Toezicht. Het Algemeen Bestuur heeft unaniem ingestemd met deze keuzes, die op 1 september 2023 van kracht worden.

Zoals bij jullie bekend zijn er de afgelopen weken belangrijke stappen gezet in de inrichting van de nieuwe bestuursstructuur van SPPOH. Vertegenwoordigers van het Algemeen Bestuur en het Dagelijks Bestuur, van het management en de MRp en van de Ondersteuningsplanraad van SPPOH hebben in verschillende samenstellingen in verschillende benoemingsadviescommissies gesproken met kandidaten voor de functie van directeur-bestuurder, voorzitter van de Raad van Toezicht en lid van de Raad van Toezicht.

 

Benoemingen

De unanieme uitkomsten van de benoemingsadviescommissies zijn ter besluitvorming voorgelegd aan het Algemeen Bestuur van SPPOH. We zijn blij jullie nu te kunnen melden dat alle voordrachten door het Algemeen Bestuur zijn overgenomen. Dit betekent dat per 1 september 2023 de volgende benoemingen van kracht worden:

 

  • Directeur-bestuurder van SPPOH:          Irene van Harten
  • Voorzitter Raad van Toezicht SPPOH:   Co de Custer
  • Leden Raad van Toezicht SPPOH:            Patrick Banis en Dirkjan de Bruijn, waarbij Patrick Banis is benoemd op (bindende) voordracht van de OPR en MRp gezamenlijk.

 

Het Algemeen Bestuur en het Dagelijks Bestuur zijn blij dat met de benoeming van Irene van Harten de continuïteit in de leiding en aansturing van SPPOH is geborgd en dat voor de Raad van Toezicht deskundige en ervaren kandidaten zijn gevonden.